Boundaries of Performance

Måste säga att morgondagen inte är rolig, om jag skulle hata något här borta så är det denna kurs. Inget är roligt med den, inget är intressant, inget får dessa timmar utav skit att verka bra.
Inte ens Sammy, James, Emily och Josh. Jag menar visst dessa personer är helt underbara och vi har hur kul som helst under lektionerna men själva kursen!
Jag tror jag håller på att dö, inte ens läraren kan göra den intressant. Nej, piss på detta.

Igår var iof väldigt lyckad. Medicin med tjejerna från the fourth floor och somnade inte förrän efter 5 i morse.
Denna vecka händer det ganska mycket dock. Anoosheh, Ruth och Fiona fyller alla 20 år och Houseparty hos Tom och audition imorn.
Allt detta plus en massa arbete, jo men detta ska vi allt klara. Det blir en rolig vecka, I know it!


HAHAH

Fuck this shit, let's get wasted! gO GLORIA, HEHEH

Ipod Iphone Ipad WTF!

Tänkte försöka blogga från min mobil, men eftersom blogg.se är en sida från Sverige så skulle det kosta mig mer än vad en student som mig har råd till att spendera.
Så jag får väl se till att logga in här lite oftare bara...

Hade ju varit ganska bra nu att kunna förstå sig på modern teknik. T.ex att ha en Iphone eller en Blackberry skulle ju underlätta det hela, men nu är det så att man ska förstå sig på dem också. Vilket jag inte gör, jag kanh inte ens hantera en Ipod.
Ja, jag vet jag är ganska blåst och så vidare. Vilket är lite skrämmande för nästa år kommer jag att dela ett hus med 5 andra personer som alla har en Iphone, Ipod och så ska Dan köpa en Ipad. Jag säger bara det, jag kommer att dö nästa år! Alla dessa tekniker kommer att förstöra mig.
Oj, nu låter jag gammal men jag tycker inte om sådant som man bara behöver dra ett finger övcver displayen och så händer det något. Det ska vara lätta saker att förstå och göra inte konstiga!


Bored

Oki, så jag vet jag har inte skrivit så mycket på länge men det har inte hänt så mycket. Har faktiskt varit en ganska icke händelserik vecka.
Visst, Ron (James) har som vanligt varit helt sjuk och sagt de mest underliga samt roliga saker. Jag har fått nästan hela min outfit till Ruth och Fionas 20 års fest.

Tom (sista års elev) har typ tvingat mig att komma på hans fest nästa vecka. Imorn ska vi ut med surfklubben och innan det är jag och tjejerna från the 4th floor i Windsor.
Hmm, ah inte så mycket.
Dock så har jag nu en massa arbeten att göra, vilket inte är så roligt. Dessa nya kurser är bara teoretiska och jag tror att det kan vara därför jag har haft allt för mycket energi.
Eller kanske varför jag har för mycket energi, måste dock göra något idag. Annars blir denna kväll allt för tråkig!

RPatz

Damn it, inte snyggt. Tror nog att han försöker bli en varulv istället för vampyr! Måste dock säga att Robert Pattinson har blivit mycket fulare på sistone!


Minnen!

Bad min underbara vän Sara att skicka lite bilder på oss när vi var yngre. Gud vad gammal man låter, varifall så gick jag in på min mail nyss och första bilden fick mig att hamna i chock och sakna Elin och Sara på samma gång.

Tänk vilka kläder man har haft på sig och tänk hur liten man har sett ut. Jaja, dessa ska skrivas ut och sättas upp på väggen. Minnen är till för att bevara, även om de är pinsamma!

Posthelvete

Oki, så Ankan fyller 20 på söndag och jag kan ju inte fira henne. Därför skulle jag idag skicka en sak till henne, jag frågade Chama igår om hon visste vart posten låg och hon svarade att hon går med mig imorn kl3.
Så klockan blev 3 och Chama sa att hon inte mådde så bra (hon har vetat hela dagen att hon inte mår bra, man kan faktiskt tala om det för mig lite tidigare) men att hon skulle följa med mig till posten ändå.
För vad jag fattade så låg den ganska nära skolan, så fort vi kom ut från skolan ringde Chamas telefon och hon pratade och pratade.
Jag som inte visste vart posten låg försökte få ut några direktiv av henne, helt plötsligt stannar hon och säger att hon inte vet vart posten ligger men att hon trodde att den låg här.
Så vi ringer Fola och hon säger att den är nere i Egham. Chama som inte mår så bra (enligt henne) vägrade gå ner dit. Jag, som vid denna stund börjar bli jävligt irriterad, bestämmer mig för att gå tillbaka till skolan med Chama för att hämta min mp3 så att varifall kan lyssna på musik medans man går ner den långa backen.
När vi kommer till portarna igen frågar jag Chama när posten i England stänger för hemma vid har den inte öppet länge.
Svaret är att posten stänger kl4, klockan är vid det här laget kvart i. Nej men jag är inte alls förbannad! Inte alls, varför skulle jag vara det. När det handlar om något som är viktigt för mig som sen andra inte kan respektera.

Så jag tror bestämt att jag ska byta om till mjukis byxor och sätta på en film. För just nu kokar det inom mig, och det är inte bara Chama utan Sammy också. Hon och jag skulle träna idag, men den latfisen har legat i sängen hela dagen. Asså ibland.
Nu skiter jag i allt som börjar med orden "I promise..." för kan man inte hålla något då får man fan säga det lite tidigare!

Duracell Kanin wtf?

Oki vad fan är det för fel på mig?
Dagen började med att jag försov mig och fick springa runt som en idiot hela morgonen för att försöka hinna med allt innan världens tråkigaste lektion börjar.
Lektionen var idag inte alls så tråkig som den brukar vara för vi gjorde faktiskt något praktiskt.
Efter lektionen gick jag tillbaka till rummet för att snart komma på att jag måste köpa bröd och mjölk (fattar inte varför det tar slut hela tiden?!) Så jag gick ner till Egham för att sen gå upp och se att jag hade fått brev från banken så jag blev tvungen att gå ner igen till Egham.
På vägen upp kände jag att jag hade alldeles för mycket energi så jag satte på mig mjukisbyxor och andra skor och gick ut för att springa.
Jag sprang och sprang tills jag såg att det var väldigt mörkt ute och powerwalkade då tillbaka till RoHo, såg när jag kom tillbaka att jag hade sprungit i lite mer än 1½ timme!
Bytte snabbt om och gick ner för att se en basket match för att sen gå på SIFE-social i en timme, tänkte gå till gospel repetitionen men de hade redan börjat så det struntade jag i.

Men tro på f*n att jag inte kommer att kunna somna i natt, jag har fortfarande hur mycket energi som helst. Skulle kunna gå på en dans lektion nu (fast jag ska göra det på torsdag)!
Vad är det för fel på mig?!


Qudditch

De spelar quidditch utanför mitt rum! Jag menar det är en söndag, alla som är med i en sport tränar men quidditch med kvast och en basketboll är ingen sport!

Det är ok att kanske ha den som en uppvärmning men hallå inte på en söndag kl4!

Fast iof så är det jävligt roligt att titta på idioterna som spelar det!


Complicité all over again!

Hatar när man inte kan sova, när man har försökt med allt men det bara inte fungerar! Klockan är snart 5 här borta och jag är inte alls trött, nästan så att man vill titta på ännu en film...

Gah, detta påminner om våran pjäs förra året. Complicité, teatergruppen som vill lära sin publik något. Vi valde att lära vår publik om att man måste sova, jäklar vad bra man själv var på det då. . .


Rich Tea Biscuits

Sitter och dricker te och kom på att jag köpte kakor att ha till te:t igår och redan på första tuggan fick jag en flash back till högstadiet.
Minns att min engelska lärare var höggravid och kom på alla dess ursäkter för att äta kakor och godis under våra lektioner. En gång hade hon med sig Rich Tea Biscuits och vi satt alla där och åt kakor och drack te.
Samma kaka som jag just nu sitter och mumsar på med tekoppen i den andra handen.

Tänk vad konstigt egentligen, eller kanske mer otroligt att en hjärna kan lagra dessa minnen. Ahja nu ska jag fortsätta titta på Dazed and Confused. En film som Anooshe tyckte att jag skulle se. Har dock nästa tittat på alla filmer som stod på min lista, måste nog fylla på den snart...

Tips på bra film som jag kanske inte har sett?


Grattis!

Grattis du underbara lilla Ewe! Hoppas att du får en helt fantastisk dag, eftersom detta är en dag då du lämnar tonåren bakom dig och (som de flesta säger) börjar livet på allvar.

Önskar ju att man kunde vara i Sverige idag för att fira dig, men det får väl bli en annan dag istället.


Ingen glömmer dig i Frankrike. . .


Tänk om...

Sitter just nu i min säng och tittar på The Truman Show och kan inte sluta att tänka på om vi alla är med i en tv-serie och vad vet vi egentligen om vad som är på riktigt och inte?
För jag menar, vi människor verkar ju fascinera oss utav att titta på andra människor. Inte bara på tv, utan även i vardagen. Typ som när man sitter och väntar på bussen/tåget och bara sitter där och tittar på hur de olika människorna beter sig.

För det är just det vi gör, vi roar oss på andras bekostnad. Även om det bara handlar om att skratta åt en kompis skämt, vi ger den något medans denne ger oss något. Utan varandra skulle vi inte fungera och vi skulle inte utvecklas. Vi är alltså fascinerade utav varandra.
Sen spelar det ingen roll om det är så att man tycker illa om hur någon klär sig eller så vidare utan det hela handlar om att skulle det inte finnas liv runt omkring oss så skulle vi inte kunna bli fascinerade utav det. Vi skulle alltså inte utvecklas och på så sätt inte finnas.

Så det verkar ju inte helt konstigt att det faktiskt skulle sitta andra varelser i en annan galax som tittar på oss varje dag. Vad vi gör, vad vi äter och vad vi känner/går igenom.
Tänk vad hemskt egentligen, att det kanske finns några där ute som vet allt om en. Allt man har gjort finns dokumenterat och allt man kommer att göra är redan skrivet i ett manus. Inget händer egentligen på riktigt, men det känns som på riktigt.

Det är nästan som teater. En regissör som berättar för skådespelarna vad de ska göra, de övar och de övar. Till slut är de klara och sätter upp en show, folk kommer och kollar. Betalar för att titta på vad dessa personer ska göra. Oftast är det saker som händer i vardagen eller i ens drömmar. Men det är alltid något som vi kan känna igen oss i eller relatera saker till.
På så sätt skulle man ju kunna tänka sig att livet är.

Innan man blir ett foster så försöker spermierna befrukta ägget, de försöker och de försöker. Till slut hinner en fram (eller flera) och livet har börjat. Själva livet som foster skulle väl kunnas ses som en inledning i en pjäs eller varför inte en bok. Sen så börjar livet på allvar, man ska börja lära sig saker och man börjar förstå vad som är på gott och ont.
I och för sig så är ju livet ganska mycket längre än en pjäs, men tänk om man då gör som man gör i The Truman Show och tar en bebis som sen ska växa upp omedveten om att han/hon är omringad av kameror. En livslång pjäs skulle man kunna säga. . .


2 - 4:30

Det regnar ute! Jävla piss väder skulle jag vilja säga, för det är inte så att det är lite regn utan det bara öser ner! Vilket gjorde så att jag inte kunde ut och springa (eftersom jag inte har riktiga skor att springa i, vilket då gör så att man bara halkar omkring och blir genomblöt!).
Sen eftersom jag inte har några gummistövlar så kommer det ju att vara jättekul att gå ner till lektionerna idag...

Varifall så var jag ju på min call back audition igår och det kändes helt okej. 50% chans att få en roll, vilket jag inte fick. Men det är bara att gå till nästa audition.
(Lite surt är det att jag hade en till audition igår som jag inte kunde gå till för att jag hade denna.)

Ska springa in i duschen nu och sen läsa på tills lektionen idag som börjar vid 2. Vem är det egentligen som är så dum att den sätter lektioner från 2-4:30 på en fredag?! Det är bara elakt!



Måste skaffa gummistövlar!



Call back

Varit på min call back audition, tror det gick bra. Men men vi får väl se vad som händer.

Innan min audition gick jag ner security och berättade om "the weed girl". För just nu håller vi på att dö av hennes äckliga vana!
Tror att hon har fått en rejäl tillsägelse för just nu är hennes skylt borta från hennes dörr och hennes rum är mörkt. . .
Oops, kanske fick henne utkastad :S

Varifall så håller vi nu på att skriva på papper för nästa år då vi har ett hus!!!
Fy vad kul det kommer att bli och gud vad skönt det kommer att bli att äntligen få äta gott bröd (för ja, jag kommer att baka mitt egna bröd!).

"När vi två blir en"

Solen skiner och det är 7 grader ute, man kan riktigt känna hur vårkänslorna kryper på en. De blir ju inte mindre när man sedan går in på sitt rum och spelar Gyllene Tider.
Fy fan vad jag vill ha sommar nu!

Ska varifall lägga pengar på huset idag, vilket betyder att vi från och med i september kommer att ha ett nybyggt hus med 6 sovrum, kök, 3 badrum, vardagsrum och en trädgård (BBQ!!!).
Känns helt underbart måste jag säga!


We have a house! (maybe)

Vi har troligtvis hittat ett hus!!!
Vi ska lägga en deposit imorn och sen har vi ett hus i september! Hur knasigt kul är inte detta!!!

Ska nu dricka upp mitt te fort för att sedan springa ner till teatern på audition.


Grannes hus, eftersom jag inte hittade
bilden på vårat nu helt plötsligt!






 


The post man

Har precis fixat betalning av hyra, banken och posten. Något ni kanske inte vet är att han som jobbar med posten här på skolan är sjukt rolig.
Idag började vi dock prata om Jesus och Gud, tror jag stannade kvar där i 10-15 min. He's a legend!


Fot-helvete!

Gick upp vid 8 idag för att gå ut och springa...
Hur långt tror ni att man kom då?! Jävla fot-helvetet gör ju så ont att jag knappt kan gå. Jag fattar verkligen inte vad jag gjorde i fredags. För såhär ont brukar inte fötterna göra efter en ute kväll.
Men men, det är väl bara att bita ihop och power-walk:a istället för att springa. Det sägs ju nästan vara bättre så...

Idag har jag äntligen fått mina pengar från CSN, så nu kan jag betala hyran! Ska även gå ner till banken och fixa mitt brittiska konto och sen bär det av till lektion för att sluta dagen/kvällen med att gå på audition.

Har även en audition imorn, plus allt annat arbete jag måste göra. (Där i bland ligger det att gå och titta på hus...)


Angi

Vem kunde tro att Angelina Jolie faktiskt kunde vara jävligt bra i en film?! Eftersom jag alltid är den som aldrig ser en film direkt när den kommer ut så var det först ikväll som jag såg Changelin.
Hur bra var inte filmen då, önskar att jag hade sett den tidigare.
Dock kanske inte på bio, för då hade tårarna runnit i floder ner från min kind och jag hade sett ut som ett vrak efteråt.

Måste då säga att Angelina gör ett fantastiskt jobb i denna film, hon är så trovärdig och ah jag vet inte vad. Dock så är hon super skinny men det är en annan sak.

Haha appropå Angelina så gick vi förbi skvaller tidningarna idag och James brast ut i ett skratt sägandes:
"Well God who wouldn't wanna break up with that man, look at his goat beard. He looks like Jesus!"

Artikeln var om att Angelina och Brad gör slut. Men seriöst hur ful har inte gubben blivit, tror jag håller med James där faktiskt!


HAHA!!!



Kleerup fills up my dark night. . .


Ooops

Det är de små sakerna här i livet som gör det till något underbart!

Som idag, då kvartetten (Jag, James, Sammy och Katie "Harry" Harrison) gick in till fel lektion, satte sig ner och undrade vilka alla dessa personer som satt runt omkring dem var. . .

Var ju så att eftersom det var mörkt i rummet så trodde vi att vi var sena och att alla redan hade gått in och satt sig. Men så var det inte, utan vi hade sprungit in mitt under fotografi lektionen och eftersom de tittade på olika bilder och hur de var tagna så var rummet kolsvart.
Det värsta var väl inte att när vi sprang in inte kunde sätta oss ner först för att vi fastnade i var och varannan stol utan kanske var det så att vi satt i 10 min och skrattade så att vi grät över hur dumt detta måste se ut.

Åh, jag bara älskar teater!!!

Week.2

En ny vecka fylld med nya problem, om en halvtimme ska vi ner och prata/kolla hus tills nästa år. Vilket kunde ha varit väldigt roligt om det inte hade varit så mycket problem med det hela.
Vilka man ska bo med (iof nu avklarat) hur mycket man vill spendera per månad, vart huset ligger och om hus-helvetet finns kvar på marknaden. För just nu går de åt som smör i solsken!
Så fort man hittar ett hus så har någon annan tagit det. Morr säger jag bara!


Här kanske man bor nästa år. . .


Nikki is back!

Min underbara vän Nicola har kommit tillbaka idag, dock bara för ikväll. Eftersom idioten har bestämt sig för att sluta :(
Varifall så kunde ju detta inte bli så mycket bättre då jag också har fått reda på att jag snart får mitt lån, vilket då betyder att jag kan gå till SU ikväll. Jag menar Crazy Fish och Shark Clark måste ju ut tillsammans!


HP pic up lines?

Kanske ska börja med att köra Harry Potter stilen när man är ute? Eller vad tycks om denna uppraggnings replik:

They call me the summoning charm. Everyone comes under my spell.

eller:

You don't need to use the cruciatus curse to make me scream.


Ann Summers?

Allt som händer idag blir nästa bara piss. Hatar sådana dagar!

Hade Critical Theories 2 idag varifall och hur glad var jag inte när jag fick reda på att jag inte skulle ha Marissia igen!!!! Ännu bättre är att jag och James fortfarande är i samma grupp. Går ju inte att ha Critical Theories utan Ron och Bridget!
Vilket lärarna också måste ha fattat och därför satt mig och James tillsammans i alla nya lektioner. Hur bra är inte detta, hahaha.
Lite visste de att det inte kommer att bli någon lugn stund under deras lektioner! Kan ju bara kolla på den som var idag, missförstånd som blev till att vi satt och skrattade under halva lektionen.

Nu ska jag försöka bestämma mig om jag ska gå på det där Ann Summers Party eller inte. . .


Pocahontas?

Hur mycket pocahontas inspirerad var inte Avatar då?! Bra var den dock, lite ledsam dock. Kändes som om alla dog typ, men men. Kostade dock bara £5 för att se den i 3D vilket är en ganska stor skillnad mot Sverige. Fattar inte varför det ska kosta så mycket för att gå på bio i landet lagom.
Jag menar, ska det inte kosta (som här borta) lagom mycket. ;)

Varifall så har jag fortfarande inte fått mitt lån, vilket är lite piss. Så jag måste ner till teatern imorn och reda ut detta. Varför ska detta alltid hända mig är ju frågan. Antar att det bara är något som jag är född med, att det inte ska vara lätt att göra något.




Avatar






Oki så jag hinner inte med att fota, men men ibland hinner man inte med allt. Har varifall läst det viktigaste tills imorn och jag laddat mobilen.
Det kan jag säga er var allt annat än lätt, jag var tvungen att sitta och hålla i laddaren hela tiden! Men men så är det när man har tappat bort sin egna laddare, tur är väl att Chama ska ta med sig en på söndag. Då jäklar har jag en mobil igen ("på riktigt" nu måste jag ju stänga av den nästan hela tiden. . .)

Nu ska vi varifall åka till Stains för att äta och gå på bio. Avatar 3D eftersom vi är lite sega av oss och inte har sett den ännu. . .




Typiskt mig?

Förra terminen hittade jag inte min costumer number för att fixa mitt kontokort, nu när jag väl har hittat det så har min activation code slutat att fungera och jag måste beställa en ny. Hur typiskt är inte detta?!

Ska varifall äta lunch sen gå ner till jobb mässan för att sen betala mina study packs och sen till banken för att beställa en ny kod. Sen tillbaka till rummet för att läsa för att sedan åka in till Stains och äta och kolla bio.
Shit det är mycket idag...

Before Rock'n'Roll

God morgon alla glada, sitter nu vid skrivbordet och tittar ut genom fönstret för att se de vackra snöflingor som sakta lägger sig på marken är på Royal Holloway.
Tror nog bestämt att jag ska gå ut med kameran om ett tag, först ska jag dock duscha, gå till banken och fixa mitt kort och sen läsa klart materialet till Critical Theories 2.

Dagen började ju varifall bra, vaknade utan att använda alarmet kl.9 och sedan dess har Mando Diao spelats i detta rum. Dock får vi väl se vad som händer nu då jag ska gå och duscha och Kate är här inne själv. . .


Fy fan vad jag är bra!

Vi fick tillbaka våra logg böcker idag och gissa vem som fick topp betyg?!
Känner mig så jävla stolt över mig själv. Jag klarade fan att göra en "close to perfect" (som läraren sa)!
Fatta, han sa att min logg bok var nästan intill perfekt!!! Det enda som inte är så bra med detta är att jag nu har ganska stora skor att fylla.
Han sa att jag är duktig på att se hur man kan utveckla en uppgift och analysera för att sen göra den ens egen och att jag kommer att bli en väldigt duktig ledare!

Jag är hur glad som helst, och detta firas med att läsa till torsdagens lektion. Haha!


Hun, I'm back!

Detta hinder var att den underbara lilla filuren Sammy var tillbaka, hon som inte skulle ha kommit tillbaka förrän på onsdag. Men helt plötsligt, när jag sitter och skriver ett inlägg, så får man ett medelande på FB.
"Guess who's bk at RH!"
Tror ni att jag sprang fort till hennes rum eller?! Gud vad jag har saknat henne och gud vad skönt det var att se henne. Tur att hon inte kom tillbaka på ondag, bättre att komma tillbaka 2 dagar innan :)

Idag ska jag ner på möte vid 1 och sen är det lektion i 3 timmar. Japp det är space, body, design i år igen. Måste säga att jag faktiskt har saknat dem lektionerna lite. Dock så kommer ju inte Nikki att vara där, hon har bestämt sig för att sluta. Något som jag tycker var ett väldigt dumt beslut.


Back

Tillbaka i England, sittandes vid skrivbordet med en liten rasslöshet i hela kroppen!
Tror nog att jag är den enda som faktiskt vill ha något att göra, lite plugg. Gjorde ju klart allt igår men jag har fortfarande energi till att skriva en till essä.
Haha, jag tror nog att jag har fått en dos av plugghäst i mig igen. Måste dock säga att det är ganska skönt, att man bara vill plugga alltså. Känns som om man verkligen är på rätt ställe. . .

(Detta inlägg skulle egentligen publiceras igår, men då fick jag lite hinder i vägen. . .)

Louiselouisepotatisgris

Lollo är här!


Snökaos

Jasså lilla England klarar inte av att ha snö. Jag har just fått reda på att varför jag inte har fått mina pengar från CSN är för att de i England inte kan ta sig till skolan. Vädret är alldeles för dåligt för att någon ska kunna klara av köra bil.

Nu är det så att det är bara 10cm snö i Egham, England. Här är det 1m snö, -20 grader om inte mer och landet går fan inte under för det!
Vad är det för fel på människorna i det där landet bortanför pölen?!


Landet som inte tål vinter?


2010

Tänkte egentligen skriva ett inlägg om allt som har hänt under det förra året, för det är inte lite kan jag lova. Men sen tänkte jag ett steg till och då blev det så att jag sket i alltihopa istället. För egenligen, vem orkar blicka tillbaka på allt som hänt?
Mycket är det, en del tråkiga saker och andra helt fantastiska. Men det flesta saker som har hänt vet ju de flesta om redan. Att man har tagit studenten, flyttat till England och så vidare.
Det folk inte vet är saker som de heller inte behöver veta, typ vad som pratades om nere i Vänersborg.

Varifall så ser jag på det hela såhär, att 2009 har nu passerat och det har varit ett riktigt bergochdalbane år. Jag har haft det så otroligt roligt och det bästa som hände var att jag faktiskt flyttade till England, jag ångrar inte det en sekund.
Visst har jag saknat flera här hemma men gud vad jag saknar England. Det är hur kul som helst där borta och människorna är helt underbara.

Något jag ångrar under 2009 är att jag inte åkte snowboard när jag kom hem på jullovet, annars är det väl inget annat jag ångrar. Kanske en viss sak som hände under sommaren kanske, men den var både bra och dålig så man kan väl se det som en läxa.

Under detta år ska jag varifall bli 20, jag ska alltså lämna tonåren bakom mig och jag tänker inte bli vuxen. Jag ska fortfarande vara lika galen och barnslig. Därimot ska jag vara det samtidigt som jag tänker ett steg längre än förut och på så sätt kanske man inte gör lika "dumma" saker som man kan ha gjort tidigare.
Vilket kanske är bra nu när decenniumet då jag ska både fylla 20 och 29 är här.

RSS 2.0