Grattis Kate

Idag fyller min roomie år, så vi ska fira henne med tårta och bravur senare idag.

Detta är också den första dagen som jag måste gå upp tidigt för att gå till en lektion. Börjar 11 idag, annars börjar jag vid 2 varje dag förutom på fredagar då jag är ledig. Kan tyckas som om jag inte gör någonting här men så är absolut inte fallet. Måste läsa en hel del inför varje lektion och skriva loggbok om hur jag upplever lektionerna osv. För tydligen så ska vi hålla våra egna workshops nästa år och då är det ju ganska bra att veta vad man ska göra och varför man ska göra just det.

Men denna vecka tänker jag inte plugga så mycket som man egentligen ska. Har en hel del möten att gå till och flera auditions. Ska även åka in till London idag för att träffa Madde och Sara!
Få prata lite svenska igen, hur skönt låter inte det?!

Uffe puffe

Uffepuffe Larsson är död. Värst vad alla ska dö detta år då.

Varifall det jag skulle skriva egentligen var att igår när Internetskiten inte fungerade så ville jag så gärna titta på en film som jag älskade när jag var liten. Tror jag var runt 10 senast jag såg den :O
Balto, den mest underbaraste filmen någonsin. Måste få tag på den någonstans. Vet att min morfar har den i sitt skåp med alla andra miljoner disney filmer han äger. Men jag vill inte vänta tills jul, gaah måste hitta den.


Nightmare

Sprang ner till SU för att köpa balbiljetter och möttes av världens största kö. Shit tänkte jag, nu kommer jag aldrig få en balbiljett. Men som tur var så hade Kelsey tänkt ett steg längre än mig och kommit dit 15 min tidigare och stod då som nummer 10 i kön.
Lämnade £10 till Kelsey (som är snäll och köper en biljett till mig också) och gick tillbaka till Founders.
Gåendes över south quad kom jag på att jag måste prata med någon i receptionen om varför jag har fått ett sådant konstigt mail om mitt boende.
Så nu är det dags att springa nerför alla trappor igen för att sedan gå upp igen för att plugga.
Har inte lite att läsa igenom, this is a nightmare.


Kelsey, ingen linslus direkt. . .


Internetshelvetesskit

Internet funkade inte igår, konstigt nog så överlevde min dator ändå :S

Bästa eleven

Hade min första lektion igår. Kan ju bara säga att jag kommer att gå dit även om jag skulle vara dödsjuk. Min lärare är typ 25 och snygg som fan. På måndag gäller det att kolla om han har en ring på fingret, annars är det ju kört.
Men om inte, hehe.
Kanske är fel anledning att gå till lektionen men, who cares. Visst han är bra på att lära ut också så denna termin kommer att bli perfekt.


Nehe

SU, det underbara stället som har gått ut med att balbiljetterna ska börja säljas idag. 
SU ljög! Biljettförsäljningen startar först imorn sa de när camilla gick ner för att köpa biljett. Så fuck SU, nu måste gå ner dit imorn och får vi samma svar då. . .
Jag säger bara det, beware SU!


Up and shine

Dags att springa över till Camilla och kolla om hon är vaken. Måste ju nämligen köpa biljetter till Freshers Ball idag.


Konsert

Igår kväll gick jag och Camilla till Windsor Building för att gå på musik elevernas konsert. Största anledningen till att vi gick var för att Pippa, Katie och Kate sjunger i kören och för att Kate skulle sjunga duett.
Konserten var hur bra som helst. Massa klassisk musik och lite opera sång.
Om man är van att se sina klasskamrater uppträda hemma i Sverige så kan man lätt tro att de skulle göra något liknande. Men på denna skola så spelar folk tydligen bara instrument som ingår i en orkester och sjunger som Lucia Popp.
Första stycket som spelades var dock inte så bra, kändes som om de var helt lost när de satt där och spela. Men sen blev det bara bättre. Kates duett var hur fin som helst, synd att man inte kan filma med kameran.








Best view

Tittade ut på fotbollsplanen idag, vilket är precis utanför mitt fönster. Gissa vad som pågick/pågår där?
Uttagning till det amerikanska fotbollslaget här på skolan. Kan ju säga att alla britter är inte direkt fula ;)
Fast i och för sig så är det nog inte bara britter som springer runt där ute.
10 meter bort från fotbollskillarna håller det manliga tennislaget på med sina uttagningar.
Hihi, best room ever.


Te party i köket

Gamla vanliga te-partyt i köket fortsätter.
Alla lördagar är våran matsal stängd så today it's pizza and ben & jerry's ;)


God morgon

Igår anordnade Students Union en 80-tals fest, men själklart hann inte vi får några biljetter. Allt säljs slut så fort här, hmm. Så några killar på andra våningen gjorde en egen 80-tals fest. . .
Mycket planering men kass musik gjorde att vi lämnade den festen ganska tidigt och fortsatte på Katies rum istället.









Björn Borg var där


Sprang och hämtade Francis och Kelsey


Lite folk var det varifall, bättre musik nästa gång killar så


Katie och Kate, ehm fin bild. . .


Audition på mån & tis

Idag var vi ner till freshers fayre för att kolla vad det finns för grupper/klubbar på skolan och om vi vill gå med i någon.
Hittade några intressanta saker, så som MTS (musical theatre society). Hade tänkt att gå med i simlaget också. Men jag har ju inga grejer med mig till det så vi får se hur det bli med det.
Dock så ska jag gå med i Drama klubben, Musikal klubben, Surf klubben och kanske Debatt klubben.
Musikal klubben ska denna termin sätta upp rock-musikalen "Return to the forbidden planet" så jag ska väl springa dit på audtion, antingen på måndag eller på tisdag.
Tänkte även gå på audition för student workshops uppsättning av "Shakers".

Det enda problemet med dessa klubbar är att Surf klubbens nästa möte är på Kates födelsedag och vi har ordnat en överrasknings fest för henne. Så vi får se hur det blir, kanske tar med henne och alla andra ner till mötet också.
(Eftersom alla klubbar verkar ha sina möten på en pub så kan man ju lika gärna ta med ett helt gäng och ta några drinkar.)


Buddy meeting

Dags att springa ner till teatern igen. Jag kommer seriöst bara bli skin och ben av att studera här. Man springer upp och ner från Founders mest hela tiden. Man köper böcker istället för lunch, det enda man behöver göra är att äta en halv yoghurt extra till frukost. Inte undra på att man är trött hela tiden.
Fast i och för sig så är jag ju ledig i morgon så man kanske skulle dra sig till Monkey's Forehead (eller som folk här säger foreskin, och jag är den sexistiska yeah right).
Nu ska jag då som sagt var springa ner till teatern för att gå på ett buddy meeting. Vi ska tydligen träffa våra nya buddy's.

Breakfast society

Camilla och jag tänker starta en frukost klubb. Eftersom det är ganska dyrt att äta frukost på skolan så äter de flesta frukost på sina rum. Vi kom då på den briljanta idén att alla samlas i korridoren istället och äter frukost tillsammans.
Så nu gäller det bara att få ut idén till alla andra i korridoren ;)


You're so random Emma!

Så, jag har då alltså använt fel skor hela veckan vilket har resulterat i att jag har världens största blåsa på min fot. Jag kan typ inte ens få på mig en sko längre.
Så när jag såg att min första lektion skulle vara i samma byggnad som jag bor i så tänkte jag: Fan vad bra, då går jag dit i sockor.
Bara det att alla kollade på mig som om jag var ett freak eller nått och Kate (min roomie) bara skrattade och tyckte att jag var väldigt random.
Jag som aldrig har fått höra att jag är random. . .
Skitsamma om jag ser ut som en hippie liknande sak, det var skönt att ha på sig stickade sockor från Sverige!


Kanske skulle starta en "stickningsclub"?

Hjälp!

Igår fick jag ett mail av en kille som studerar drama tillsammans med mig. Han har träffat mig i typ 10 minuter och helt plötslig skriver han att han vill ha med mig i en av hans sketcher.
Okej tänkte jag, det kan väl vara kul. Men sen fick jag ett till mail där det stod att efter att ha pratat med mig (efter student workshop showcase) så blev han inspirerad att skriva en ny liten sketch.
Så nu går Chama och Camilla runt och säger att jag är hans muse! Jag vill inte vara någons muse, inte hans varifall. . .


Onödigt värre

Så igår gick vi (jag, Camilla och Philippa) till Medicin för att ta några drinkar och så. 02:00 kom vi hem, med fötter som värkte som aldrig förr. Efter alla dessa år så borde jag ju ha lärt mig att man inte ska ha på sig nya skor när man går ut!
Som tur var så började jag inte förrän 11:40 idag. Rundvandring i biblioteket, 20 minuter skulle det ta. Vi var där inne i 5 min. Det var nog det mest onödigaste jag någonsin gjort i hela mitt liv. Fattar inte att jag ens gick dit.
Det enda guiden sa och gjorde var att peka på några hyllor och säga där står drama böckerna. Gick upp en trappa och pekade igen på några hyllor: här har ni Shakespeare m.fl.
Sen var rundvandringen slut!
Just ja hon visade att vi skulle använda våra college card för att låna böcker. Vilket påminde mig om att jag fortfarande inte ha hämtat ut mitt. Så det står på schemat här näst.

Till Anonym (vilket säkert är min kusin Kollis):
Jag har bara en systemkamera, ska jag springa runt med den i väskan eller? Det är ju hur tungt som helst och jävligt klumpigt att ha med sig ut. . .


Founder's building. Typ såhär såg alltså rummen ut när denna skola var en flickskola.
Måste dock säga att det är inte mycket som är olikt sig.


Typical Swedish

Så jag är alltså en typisk svensk tjej enligt vissa personer här på campus. Hur är då en typisk svensk tänker nog ni? Det var även min första tanke: vadå typiskt svensk, visst jag är blond men.
Nej tydligen så var det för att jag berättade om Twilight dildon, för att Philippa kallas för Pippa och att jag förklarade vad det betyder på svenska och för något annat skämt som jag tydligen hade sagt.
Vi svenskar är alltså sexistiska utav oss, enligt britterna.
Fast när jag tänker efter så var det ju en amerikan som tyckte att jag var "typiskt svensk" idag också.
Vart ska detta sluta?!
Just nu känns det ganska bra att jag inte ha varit full än. . .


!!!

Jag har fått ett gult streck på min skärm och nu verkar det som om det kommer att bli ett till!!! Vad fan är det som händer med min dator!!??

Första skoldagen!

Så idag har man börjat den första dagen av sitt nya liv, eller vad nu läraren sa i morse. Har varifall träffat alla nya drama elever. Vi är typ 50-60 pers. Lite skillnad emot d-hagen kan man väl säga...
Varifall så var det självklart improvisations övningar i början av allt. Jag hatar verkligen sånna övningar, men det gick faktiskt bra.
Först skulle vi hälsa på den första personen vi såg, vi fick inte släppa dennes hand förrän vi hade hälsat på en till. Snacka om att man har fått en del baciller på sina händer idag alltså. Sen skulle vi berätta det mest intressanta om den staden vi kommer ifrån.
Norberg. Vad fan är intressant med Norberg. Engelbrekt fick jag ur mig, personen som jag berätta detta intressanta för såg inte ens ut att veta vem Engelbrekt var. Så gud vad intressant min hem-by måste ha verkat vara.
Den andra övningen var att man skulle göra en världskarta över vart man kommer ifrån. Alltså man skulle stå där ens land typ skulle ha legat på en karta och helt plötsligt står det där en förvirrad kille och undrar vart i helvete ska jag stå om jag kommer ifrån Danmark. Fy vad skönt tänkte jag, nån man kan försöka snacka svenska med.
Denna övning slutade dock i att de från Danmark, Sverige, Frankrike, Italien, Schweiz, Belgien och Grekland gick ihop i en grupp och presenterade sina länder för alla andra genom att sätta upp en eurovision song contest/idol/x-factor.
Stor succé, speciellt den "fulla" svensken som sjöng snappsvisor. . .

Stains

Dagen började med att mamma och pappa kom förbi för att att ta med mig ner till byn och äta frukost.
Därefter fixade vi en converter och en sladd till min dator. Så nu kan jag fortsätta att titta på True Blood, hehe. Sen så är jag ju tvungen att fixa ett nytt nummer och det var inte lätt kan jag lova. Alla kontant kort är slut, vart jag en går. Till och med i Stains, som är ungefär lika litet/stort som Västerås. 
Så jag får väl fixa det nästa vecka eller nått. För telia är inte billigt här over sea.

Imorn är det varifall dags att fixa schema, college card, skriva in sig på health center (eftersom England har
andra vågen av svininfluensan) och träffa alla klasskamrater.


Undra om man kommer att bråka lika mycket med de nya klasserna som man gjorde med denna ;)

 

 


6.30pm and not 16:30

Måste verkligen komma in i det här med att de använder am och pm. Trodde att BBQ skulle vara 16:30 men nej den skulle ju vara 18:30. Kanske till och med låter lite mer rimligare, att den BBQ är halv 7 och inte halv 5.

Igår fick jag varifall mitt rum, jag var en av de första som kom hit eftersom jag absolut inte tänker vara den som får den sämsta sängen! Rummet har verkligen karaktär, till skillnad mot de nyare lägenheterna som ser ut som brurar byggda för människor. Dock så går inte fönstrerna att öppna helt, tydligen hade någon idiot försökt hoppa ut genom ett en gång. Så vi (jag och Kate) får stå ut med att det blir lite varmt om dagarna. För det är verkligen "svensk-sommar" här, typ 20-25 grader ute.
Jag som då inte packade ner så mycket sommar kläder tycker att det är väldigt varmt, men sen finns det ju idioter till engelsmän som går omkring i uggs och skyller på att det är mode. Förra året ja lilla ni!

Jag och mina peers var även in till London igår. Lite myspys på en pub eller nått tänkte vi, men när vi kom dit så var det ju Tour the Britain och hur mycket folk som helst i staden. Så det blev mer att springa omkring och kolla in lite sevärdheter, som en annan turist.
När vi kom tillbaka till skolan träffade jag Kate, som kommer att vara min rums kamrat detta år. Hur trevlig människa som helst. Hon ska tydligen plugga musik med inriktning kör. Vi båda sa att det var skönt att dela rum med någon som ska plugga något likvärdigt det man själv ska plugga.
Sen var det utgång, för tydligen blir alla freshers fulla här varje helg! And who to blame? Ölen kostar typ 20kr för en halv liter. Synd bara att man inte tycker om öl...



Kanske skulle ha tagit med mig mina.


P.S.

Delar rum med mamma och pappa. Än har de inte börjat snarka, haha. Kanske blir en lugn natt trots allt.

Welcome!

Så nu sitter jag här på ett hotell rum i Egham och väntar på att det ska bli morgon.
Mamma, pappa och jag har gått omkring och kollat läget här i staden idag och vi avslutade kvällen med att gå till skolan. Snacka om att jag är nervös! Höll in tårarna hela vägen tillbaka från skolan.
Känns verkligen jättejobbigt att jag ska vara borta i 3 månader. Helt plötsligt är det som om jag inte kan engelska längre. Alla verkar prata för fort och för konstigt. Hoppas verkligen att denna oro som jag känner inför allt snart försvinner.
Jag hoppas även att jag kan åka med mamma och pappa in till London imorn eller på söndag.
Tänker nog skippa vissa get-to-know-people "lektioner" som är på campus under helgen. Jag menar inte kan de väl hindra mig att åka in till London med mina föräldrar (eller peers som de kallas här).
Även om det är jävligt jobbigt just nu så känns det endå som om jag kommer att trivas här. Bara jag inte får världens sjukaste rumskamrat. Fast som mamma sa: Du är inte så "normal" du heller Emma.

Bye bye birdie

Har idag blivit "kidnappad" av Tommy och Amanda. Blev en fika på Elsas och lite kramar, som gjorde så att hålet inom mig blev lite större.
Senare på dagen kom även Louise och sa hejdå. Så just nu känns detta skitjobbigt! Inte bli det hela bättre av att jag har packat för mycket i mina väskor och får därför packa om allt nu ikväll eller att jag måste åka skogsbil ner till Skavsta kl.05:00 imorgon bitti.
Nej just nu mår jag inte så bra. Jag har alltför många fjärilar i magen som jag inte vet hur jag ska kunna få bort och jag tror nog att några personer kommer att bli väckta imorgon runt 8 tiden. För det finns ju faktiskt dem som jag inte har sagt hejdå till ännu.
Det finns en person, som jag kommer att tvinga ner till London redan imorgon om det skulle gå. En person som jag kommer att sakna jättemycket. En person som jag aldrig hinner säga hejdå till, för jag brukar ju alltid träffa dig någon vecka efter att jag har åkt.
Nej du måste helt enkelt komma till London så fort du kan min syster/bästis/kusin!


Jag och Kollis           Tommy och Amanda         Louise  


3 days to go

Just ja, var ju hos frisören idag också. Klippte av håret. . .
Bild kommer sen.

Grattis Stina!

Att inte ha någon dator känns ganska jobbigt faktiskt. Det gör så att jag inte kan uppdatera mig eller er med något. Horrible, säger jag bara!
Idag fyller varifall lilla Stina 19 år, så jag tänkte att jag åker väl dit och ger henne en liten grej. Fikar lite och så. Jag har nu varit här i snart 4 timmar och har inga planer på att åka hem än.
Den enda som tycker att detta är ett dumt beslut är mamma, jag har nämligen inte packat inför min flytt som sker på fredag än. Men jag är ju som sagt var en person som gör det mesta i sista minuten och det brukar bli så bra så. Dock så har jag en mamma som börjar packa minst 2 dagar innan hon ska någonstans. Förstår mig inte riktigt på sådant där tjafs. Ge mig en väska så slänger jag ner det jag behöver, svårare är det inte.

Eftersom jag är hos Stina så finns det ju inga andra bilder på oss än de som är när vi är lite smått onyktra. . .

Blir snart bättre

Bra, sämre, sämst eller vad det nu kallas. Jag är nog sämst till när det kommer att uppdatera i min blogg. Men nu är det såhär att lilla jag har funnit en serie som heter True Blood och i den serien så finns det en karaktär som heter Eric Northman som bara råkar vara spelad av en av Sveriges bästa och snyggaste skådespelare. Självklart måste jag därför, och för att serien är sjukt bra, titta på detta fenomen dag in och dag ut.
Snart har jag dock tittat igenom allt som finns för tillfället och då kommer jag tillbaka och uppdaterar lite oftare. Si sådär varje dag.
Låter inte det bra?

Jag kan dock informera herrskapet om att förutom att jag inte hör på ena örat, har tandvärk och hostar så mår jag utmärkt. Eller varifall så började jag må utmärkt idag, när jag äntligen fick reda på att mina föräldrar har bokat resan till London. Så nu är jag alltså påväg. Det finns ingen återvändo.
3 fucking år!
Tur är väl att man kommer hem på loven. Jag är nämligen en sån där människa som älskar sin familj och inte egentligen gillar att vara ifrån dem. Men jag antar att det är en del av att växa upp. Att kunna flytta och göra det  man vill. Min dröm kommer inte direkt och knackar på dörren hemma i Rosendal en dag och undrar om jag skulle vilja följa med den på en resa. Utan den resan måste man göra själv. Man måste jaga den där drömmen tills man fångar den. Först då kan man påbörja en ny resa med/genom den. Så jag måste nog iväg.
Även om jag kommer att gråta ihjäl mig på flygplatsen!


Stop, rewind, play!

Så vädret höll inte i sig, men vi åkte till Liseberg ändå och vi hade skitkul. Visst blev vi lite blöta men lite regn har väl ingen dött av.

Dagen därpå åkte jag och Ida för att handla till hennes och Anders kräftskiva. Jag vet inte hur många affärer vi var tvugna att åka till innan vi hade inhandlat allt som vi behövde. Sen raka vägen hem till familjen Olsson för att börja duka m.m.
Mycket nytt folk och lite drama gjorde att kvällen dock fick ett litet minus. Men annars var det en väldigt rolig kräftskiva med dans och skratt.
Fast som jag har sagt tidigare, det är ganska svårt att ha det tråkigt när man är med Ida. En av världens roligaste tjejer verkligen.

Idag har det inte hänt så mycket dock. Inte mer än att jag har blivit beroende av True Blood och sitter och tittar på det mest hela tiden. Men så är det ju söndag och jag har fortfarande lov, så det gör väl inte så mycket att jag sitter uppe hela natten och tittar på vampyrer...

 


Gröna öron, någon?

En dag i Göteborg med kusinerna och Ida väntas. Hoppas bara att vädret håller i sig!

Igår var lite scary, jag sov ensam i mormor och morfars stora hus. Det enda sällskapet jag hade var Bamse (katten). Så därför kommer kusin Christoffer att sova här i natt. Alltid bättre att vara två ifall någon skulle bryta sig in...
Eller vad tycker ni?


Det kallas planering...

Man har en filofax av en anledning, planera. Så när jag fick min fina rosa filofax av två av mina bästa vänner så trodde väl de att jag skulle lära mig att planera bättre.
Tyvärr så har det idag bevisats motsatsen. Jag kan verkligen inte planera.

Denna morgon åkte jag till mina släktingar i Vargön (ligger 10 mil norr om Göteborg). Tåget skulle gå kvart i 10, halv 9 slingade jag håret.
Självklart hade jag heller inte packat väskan dagen innan utan det gjorde jag under tiden färgen satt i håret. Allt gick egentligen helt perfekt, tills jag skulle duscha.
Nyduschad och ovetande om vad klockan var gick jag upp för att se hur håret blev. Jag hann inte titta så länge förrän, PANIK! Tåget går om en kvart!

Bildörren slängdes upp och ut sprang en stressad blondin. Strax efter kom en äldre blondin springandes med en resväska i famnen. Den äldre av dem var till synes mycket road av situationen, kanske kände hon igen sig själv i den yngre, smått galna blondinen.

Mamma hann precis sätta ner resväskan på perrongen när tåget kom. Inte hann jag skriva ut mina biljetter heller men allt ordnade sig ändå. Ibland ska man ha tur.
Men när jag tänker efter så har jag nästan alltid tur när det kommer till sånna här saker.
Jag har ingen tur i kärlek, men hinna med tåg. Ja det kan jag.

RSS 2.0